Nemůžete se dočkat, až vám počasí dovolí první grilovací party roku 2017? Nic nepodceňujte a připravte se na velkou událost pěkně v předstihu. Dáme tipy na zahradní nábytek, zábavu a prozradíme vám, se kterými recepty si ostudu rozhodně neuděláte. Vybrali jsme pro vás to nejlepší!
Losos s čerstvými bylinkami
Ryby patří k poměrně nedoceněným pokrmům, čehož můžete využít a naservírovat hostům nezapomenutelného grilovaného lososa na čerstvých bylinkách. Příprava je snadná a výsledek snad až překvapivě chutný.
Prvním krokem je rozložení základních ingrediencí – tymiánu, rozmarýnu a bobkových listů – na mřížku grilu nebo na alobalovou grilovací destičku. Na bylinky položte rybu a okolo ní rozložte fenykl. Bokem v misce smíchejte olivový olej s citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem a průběžně lososa potírejte. Optimální doba grilování je cca 10 až 20 minut. Nepřehánějte to, aby ryba nebyla suchá.
Grilované selátko podle řeznického receptu
Chystáte-li se uspořádat velkolepou zahradní party, na které se sejde větší počet lidí, překvapte je grilovaným seletem. Příprava je sice pracnější a vyžaduje určité zkušenosti, ale všechna námaha rozhodně stojí za to.
Prvním krokem je vpravení láku (1 l vody, 19 dkg soli, 5 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, lžička oregana) do masitých částí, jako jsou plece, krkovice a kýty. Poté nechte sele minimálně 5 dní odležet na nějakém chladnějším místě.
Co se týče samotného grilování, obalte sele do alobalu a zprudka opékejte po dobu cca 3 hodin. Následně sundejte alobal a dopékejte na mírnějším ohni.
Nemáte-li k dispozici odpovídající gril, využijte levný pronájem grilu na sele, který najdete v nabídce půjčovny party vybavení AZrent.
Půjčovna grilu zároveň nabízí party stany, pivní sety, party nábytek a další zařízení, které by se vám na party mohlo hodit.